Prajitura cu crema de vanilie
si biscuiti
Ingrediente: Blat: 4 oua, 250 ml iaurt, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, un plic praf de copt, un praf de sare.
Crema: 500 ml lapte, 4 galbenusuri, 100 g zahar, 100 g faina, 200 g unt esenta de vanilie. Un pachet de biscuiti petit beure, 200 ml frisca batuta, 50 g ciocolata cu lapte rasa pentru ornat.
Mod de preparare: Blatul: Se amesteca ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul, se adauga iaurtul, uleiul, faina, sarea si praful de copt si se amesteca pana ce devina o compozitie omogena fara cocoloase. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30, 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si faina, apoi se toarna treptat laptele in timp ce amestecam cu telul in compozitie, cand este totul incorporat punem untul si punem pe foc amestecand continuu pana ce crema se intareste si da de 3,4 ori in clocot, se ia de pe foc si se da la rece .
Ansamblare:Cand blatul si crema de vanilie este complet rece se poate incepe ansamblarea. Se pune blatul pe un platou si se intinde crema de vanilie pe toata suprafata acestuia, deasupta cremei se pun buscuiti unul langa celalalt. Peste biscuiti se intinte frisca batuta si se va presara cu ciocolata rasa. se da la rece pentru minim 5 ore sau peste noapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu