marți, 11 aprilie 2017

Prajitura nuga

Prajitura nuga



Ingrediente: Blat: 6 albusuri,  6 linguri zahar, 6 linguri faina, o cana de rahat tocat cuburi, o cana nuca tocata ,
 Crema: 6 galbenusuri, 100 ml lapte, 100 g ciocolata cu lapte. doua foi de napolitana.

Mod de preparare: Blat: Albusirile se bat spuma tare impreuna cu zaharul, apoi  se adauga faina, nuca si rahatul si se amesteca toate,  se toarna intr-o tava tapetat cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30, 35 de minute.
Crema: Se rupe ciocolata si se pune intr-un castron termorezistent pe baie de aburi, cand ciocolata este complet topita se adauga galbenusurile si laptele si se amesteca pana devine o crema omogena, apoi se da la rece pana ajunge la temperatura camerei.
Ansemblare: Pe o foaie de napolitana se intinde jumatate din crema si pune blatul de albusuri, intindem si restul de crema si punem si cea de a doua foaie de napolitana. punem un blat de bucatarie cu ceva greu deasupra si dam la rece pentru minim 5 ore.

Pofta buna!     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura cu cafea

         Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei,  o lingura cacao, o lingura cafea instant, esenta d...