Prajitura lamaita
Ingrediente: Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie.
Crema:300 g crema de branza, coaja rasa de la o lamaie, zeama de la o lamaie, 100 g zahar pudra.(pentru decor) O lamaie taiata in triunghiuri mici.
Mod de preparare: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma impreuna cu praful de sare pana ce se tin de bol, separat amestecam galbenusurile cu zaharul, si frecam pana ce zaharul este aproape topit, adaugam uleiul, coaja de lamaie si le amestecam pana se omogenizeaza totul. Incorporam galbenusurile in albusuri si amestecam cu o lingura de sus in jos pentru ca amestecul sa ramana aerat, adaugam si faina si continuam sa amestecam de sus in jos pana ce totul este omogen. Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptor cam 30, 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Punem crema de branza intrun bol si o batem cu mixerul un minut, punem in ea zaharul pudra coaja si zeama de lamaie si continuam sa batem cu mixerul inca un minut sau pana ce totul este amestecat complet.
Ansamblare: Blatul copt si racit se taie in doua foi pe orizontala. Intindem peste prima foaie jumatate din crema si punem cea de a doua foaie de blat si acoperim prajitura cu restul de crema, orman totul cu lamaie taiata in triunghiuri mici iar apoi se da la rece pentru minim 5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu