vineri, 7 aprilie 2017

Napolitane cu doua creme

Napolitane cu doua creme



Ingrediente:4 foi de napolitana Lica, 150 g ciocolata cu lapte, 50 ml frisca lichida, 300 g caramele cu lapte, 100 ml frisca lichida.

Mod de preparare: Crema de ciocolata, se rupe cicolata bucatati si se pune intrun castron termorezistent, impreuna cu 50 ml frisca lichida pe baie de aburi , se amesteca incontinuu pana ce devine omogena, apoi se intinde asa calduta pe o foaie de napolitana si se acopera cu cea de a doua foaie.
Caramelele, se taie in bucati mai mici si se pun la fel ca si ciocolata intr-un castron termorezistent impreuna cu 100 ml frisca lichida pe baie de aburi si se amesteca pana caramelele devin o crema omogena,
Crema obtinuta se imparte in jumatate, prima parte se intinde pe o foaie de napolitatna si se acopera cu napolitana umpluta cu ciocolata, se toarna si pe aceasta restul din crema de caramel si se pune capac cea de-a patr-a foaie de napolitana, Se da la rece pentru minim 5 ore, dupa ce am pus ceva greu pe toata suprafata napolitanei.

Pofta buna!     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura cu cafea

         Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei,  o lingura cacao, o lingura cafea instant, esenta d...