Placinta cu branza dulce si stafide
Ingrediente: Aluat: 500 g faina, 250 g zahar, 2 oua, un plic drojdie uscata, 250 ml lapte, 100 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare.
Umplutura: 500 g branza usor sarata, 200 g zahar, o esenta de vanilie, 200 g stafide, 3 oua.
Mod de preparare: Se pune faina intrun castron mare impreuna cu drojdia, intr-o cratita mica se pune zaharul, praful de sare, coaja de lamaie si laptele si se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste, cat sa fie suportat de mana, nu trebuie foarte fierbinte deoarece se va opari faina. Amestecul rezultat se toarna peste faina si se framanta cu mana pana totul este bine amestecat, se adauga uleiul si se mai framanta pana se desprinde coca de pe mana, Se acopera coca cu un prosop curat si se da la crescut intr-un loc incalzit 30 de minute, timp in care vom face umplutura.
Branza se da pe razatoarea mica, se pune zaharul esenta de vanilie, stafidele si ouale si se amesteca pana devine o compozitie cremoasa.
Cand aluatul a crescut se taie in doua parti si se intinde prima foaie, cam de un deget grosime, se pune intro tava tapetata cu hartie de copt si se intinde compozitia de branza, se acopera cu cea de a doua foaie si se da la cuptor 40, 45 se minute sau pana devine usor aurie deasupra.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu