Prajitura alcoolica
Ingrediente: Blat: 4 oua, 400 g zahar, 300 g faina, 50 g cacao, 200 ml cafea, 100 ml lapte, 100 ml rom. 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare.
Crema: 300 g crema de branza, 100 ml rom, 100 g zahar pudra, o lingurita de cafea instant.
Decor: 100 g ciocolata, 50 ml rom, cateva boabe de cafea.
Mod de preparare: Spargem ouale si le punem intr-un bol mare impreuna cu zaharul, si le batem cu telul pana se topeste o parte din zahar, turnam in bol , laptele, cafeaua, romul si uleiul si le amestecam pe toate. Separat amestecam ingredientele uscate si le incorporam in cele solide din bol. Batem cu telul pana ce dispar toate cocoloasele. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 50, 55 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Punem intrun bol mare, crema de branza cu zaharul, cafeaua si romul si batem cu mixerul pana devine o crema usor aerata si fina.
Ansemblare: Blatul copt si racit se taie in doau foi subtiri. Oprim doua linguri de crema intrun pos pentru ornarea parjituri iar restul de crema o vom intinde peste prima foaie de blat, acoperim cu cea de-a doua foaie peste care turnam ciocolata topita amestecata cu romul, ornam prajitura cu crema ramasa si boabe de cafea si o dam la rece pentru minim 5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu