Prajitura cu vanilie si nes
Ingrediente: Blat: 8 oua, o linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, un praf de sare, o esenta de vanilie.
Crema: 200 g crema de branza, 50 g zahar pudra, o lingurita nes, o lingurita cacao.
Mod de preparare: Blat: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile impreuna cu praful de sare o spuma tare pana se tine ce castron, separat frecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile in albusuri si adaugam faina treptat amestecand cu o lingura de sus in jos pentru a ramane amestecul aerat, cand totul este gata punem toata compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cam 30, 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Punem crema de branza intrun bol impreuna cu zaharul, cacaoa si nesul si amestecam cu mixerul 2, 3 minute.
Ansamblare: Peste blatul copt si bine racit intindem crema de nes pe toata suprafata acestuia in strat uniform, apoi dam la rece pentru minim 5 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu