Tort de ciocolata
Ingrediente: Blat: 4 oua, 300 gr faina, 300 gr zahar, 200 ml lapte, 200 ml cafea calda, 100 ml ulei, 100 gr cacao, un plic praf de copt, un praf de sare, o esenta vanilie.Crema: 500 g ciocolata neagra, 400 ml frisca lichida, 100 gr zahar pudra.
Obtional: capsune si cicolata alba razuita,
Mod de preparare:
Blat: Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, praful de sare, pudra de cacao, faina, praful de copt si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase, se toarna totul intro tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40, 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Intr-un castron termorezistent se pune ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu zaharul pudra si frisca lichida si se pune la topit pe baie de aburi, se amesteca continuu cu o lingura pana ce ciocolata este complet topita, apoi se da la rece pana capata consistenta si este complet racita.
Ansamblare: Blatul rece, se taie in 3 foi. Pe un platou se pune prima foaie de tort, si se unge cu o treime din crema rezultata, (Blatul este unul umed si nu necesita insiropare) se pune cea de a doua foaie de tort peste care se pune crema si se acopera cu cea de a treia foaie, se acopera cu restul de crema ramasa, obtional se poate decora cu capsuni taiate in evantai, si ciocolata alba rasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu