Salam de biscuiti
Ingrediente: 500 g biscuiti populari, 200 g rahat, 200 g nuca, 150 g zahar, 50 g cacao neagra, 200 ml apa, o esenta de rom, 200 g de nuca de cocos.
Mod de preparare: biscuitii, rahatul si nuca se vor taia bucati mici, si se vor pune intrun castron incapapator. Intr-o cratita se pune apa la foc impreuna cu zaharul, cacaoa si esenta de rom si se da in clocot un minut , se lasa putin la racit, trebuie sa fie inca fierbinte dar sa fie suportat la maini , se pune siropul peste amestecul uscat si se framanta pana prinde consistenta,
Pe o folie alimentara se pune o parte din compozitie si se formeaza salamul de dimensiunile si forma dorita(rotund, patrat, triunghi). Cand am format salamul in presaram cu nuca de cocos pe toate partile si in infasuram in folia alimentara. Se va da la rece minim 5 ore sau peste noapte.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu