Ingrediente: Blat: 4 oua, 400 g zahar, 400 g faina, 400 ml lapte, un plic praf de copt, o esenta de vanilie, un praf de sare.
Crema:500 ml frisca, 500 g capsune, doua plicuri de gelatina, 100 g zahar.
Sirop: 300 ml apa, o esenta de vanilie, 200 g zahar.
Mod de preparare:Blatul: Spargem ouale intr-un bol mare, si le amestecam cu zaharul , cand zaharul la topit adaugam laptele, faina, esenta de vanilie, praful de copt si sarea si amestecam cu telul pana nu mai sunt cocoloase. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 50, 55 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Siropul:Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si lasam sa dea de doua trei ori in clocot apoi se opreste focul si se adauga esenta de vanilie apoi se da la rece.
Crema: Separam capsunele in jumatate ( putem opri cateva pentru ornat), jumate din ele le pasam la blender sau cu o furculita le punem intrun bol mic impreuna cu zaharul si gelatina. Separat batem frisca tare si punem in ea capsunele zamase taiate in bubulete mici. Incalzim capsunele pasate pentru a se topii gelatina, putem folosi cuptorul cu microunde cu verificare din 10 in 10 secunde sau pe baie de aburi pana ce gelatina se topeste complet. Turnam totul peste frisca si amestecam bine crema rezuntata.
Ansamblare: Asezam blatul copt si racit complet pe un platou si il insiropam, intindem crema pe toata suprafata blatului in strat uniform si putem orna cu capsune. Se da la rece pentru minim 5 ore, apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu