vineri, 5 mai 2017

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca


Ingrediente: Blat: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 100 gr seminte de mac, un praf de sare. 
Crema: 6 galbenusuri, 500 ml lapte, 75 gr faina, 100 gr zahar, o esenta vanilie, 200 gr unt. un pachet biscuiti petit beure, 200 gr ciocolata, 100 ml lapte,  nuca de cocos pentru decor.

Mod de preparare: Blat: Batem  albusurile spuma impreuna cu praful de sare si zaharul  pana ce se tin de castron , incorporam faina si macul si amestecam incet de sus in jos pentru a ramane amestecul aerat. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30, 35 de minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea.
Crema: Punem galbenusurile intr-o cratita impreuna cu zaharul, faina si esenta de vanilie si le amestecam bine cu un tel, turnam laptele treptat in timp de amestecam totul , apoi punem untul taiat bucati mai mici si punem cratita pe foc mic . Amestecam continuu pana ce se intareste crema si da de doua trei ori in clocot moment in care o vom lua de pe foc si  o vom da la rece. 
Ansamblare: Cand crema si blatul sau racit la temperatura camerei putem incepe ansamblarea. 
Intindem crema de vanilie pe toata suprafata blatului intr-un strat uniform peste care punem un rand de biscuiti . Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele si o intindem peste biscuiti,  presaram nuca de cocos si putem da prajitura la rece pentru minim 5 ore.

Pofta Buna!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura cu cafea

         Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei,  o lingura cacao, o lingura cafea instant, esenta d...