luni, 2 octombrie 2017

Salata de varza pentru iarna

 Ingrediente: O varza mare, un morcov, un gogosar, o varza mica rosie, boabe de mustar, piper boabe, otet, sare pentru muraturi, apa.
 Mod de preparare: varza se toaca fidemuta, morcovul se da pe razatoarea mare, gogosarul se taie fin pestisori,  varza rosie se toaca la fel ca cea alba . Eu am pus varza rosie separat, un borcan cu gogosar si varza alba, unul cu morcov si varza alba, si unul doar cu varza alba, dar se pot combina dupa bunul plac. Se indeasa bine salata in borcane mici de 380 g apoi deasupra se pune cateva boabe de piper si mustar doua lingurite de sare si o cescuta mica de otet.( ca cea de tuica, a mea are 30 g ) si se completeaza cu apa. Se pun capacele bine si se pun la fiert , se tin 5, 10 minute din momentul in care da in clocot, se scot borcanele si se lasa la racit pana a doua zi acoperite cu un prosop.
Sugestie: Este buna de consumat din a doua zi sau iarna ca o alternativa rapida a salatei de varza. Este fara conservant si rezista foarte bine.

                                            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura cu cafea

         Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei,  o lingura cacao, o lingura cafea instant, esenta d...