Ingrediente: Blat: 4 oua, 300 g faina, 400 g zahar, 50 g cacao, 200 ml lapte, 200 ml cafea calda, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare, o esenta de vanilie.
Crema: 4 albusuri, 4 linguri zahar, un plic de gelatina, 200 g capsune, 50 g zahar pudra,
Glazura: 100 g ciocolata, 50 ml lapte.
Mod de preparare Blat: Ouale se amesteca cu zaharul , doua, trei minute, apoi adugam laptele, cafeaua, esenta de vanilie si uleiul si le amestecam impreuna, Turnam restul ingredientelor solide si amestecam energic cu un tel pana ce nu mai sunt cocoloase. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul incins pentru 50, 55 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Intr-un castron termo rezistent punem albusurile impreuna cu cele 4 linguri de zahar si amestecam continuu pana se topeste zaharul complet, apoi o luam de pe foc si le batem spuma pana se tine de castron, Capsunele se paseaza cu furculita si le amestecm cu zaharul pudra si cu plicul de gelatina si lasam deoparte cam 5 minute pentru a se hidrata gelatina, Apoi o topim fie pe baie de aburi fie in cuptorul cu microunde si o turnam peste bezea.
Ansamblare: Blatul copt si racit complet, se pune pe un platou si indindem deasupra lui toata copozitia de bezea, uniformizam si o dam la rece pentru o ora sau pana ce se intareste bezeaua. Scoatem prajitura si turnam deasupra glazura din ciocolata topita impreuna cu laptele. Se da la rece pentru minim 5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu