Ingrediente: Blat: 4 oua, 300 g faina, 400 g zahar, 50 g cacao neagra, 200 ml lapte, 200 ml cafea calda, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare, o esenta de vanilie.
Crema: 250 ml frisca lichida, 300 g ciocolata neagra, 50 g zahar pudra.
Mod de preparare: Blat: ouale se amesteca cu zaharul , doua, trei minute, apoi adugam laptele, cafeaua, esenta de vanilie si uleiul si le amestecam impreuna, Turnam restul ingredientelor solide si amestecam energic cu un tel pana ce nu mai sunt cocoloase. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul incins pentru 50, 55 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:Intr-un castron termorezistent rupem ciocolata bucati mici, si o topim impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra, pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde, dupa ce s-a topit complet o lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Ansamblare: Blatul copt si racit complet se taie in doua foi , asezam prima foaie pe un blat, intindem jumatate din crema pe toata suprafata blatului si acoperim cu cea de-a doua foaie. peste care se pune in strat uniform restul de crema. Eu am ornat cu jumatati de oua de ciocolata. Se va da la rece pentru minim 5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu