luni, 22 mai 2017
Sirop de menta
Ingrediente: Un buchet de menta proaspata (15,20 fire), 3 litri de apa, 2 kg zahar.
Mod de preparare: Se prepara un ceai foarte concentrat din menta si apa, dupa ce ceaiul a fiert doua, 3 minute, se ia de pe foc si se scoate menta din ceai, se lasa la rece pana ajunge la temperatura camerei, (poate fi lasat peste noapte) . Cand ceaiul este rece se adauga zaharul si se puna la fiert pana scade aproape jumamate din cantitate sau pana incepe sa se lege , se ia de pe foc si se pune in sticle cand este inca fierbinte, se pun capacele si le lasa la racit apoi se pot depozita in camara. Acest sirop il putem folosi diluat in apa si servit ca bautura rece, pentru indulcirea ceaiului, insiropare prajiturilor sau ca atare cate o lingurita in cazul durerilor de stomac sau alte probleme ale acestuia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Prajitura cu cafea
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei, o lingura cacao, o lingura cafea instant, esenta d...
-
Prajitura pepsi Ingrediente: Blat: 4 oua mari, 300 g faina, 400 g zahar, 100 g cacao, 200 ml pepsi, 200 ml lapte, 100 ml ulei, un pra...
-
Prajitura nuga Ingrediente: Blat: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, o cana de rahat tocat cuburi, o cana nuca tocata , ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu